NOS

Virtual Augmented Reality – Nos Sotsji Vandaag

NOS Sotsji vandaag

De NOS heeft gekozen voor het gebruik van een Egripment Encoded TDT Crane voor hun dagelijkse programma tijdens de Olympische Spelen __NOS Sotsji Vandaag____ op Ned 1.

Het Egripment TDT Encoded crane pakket bestaat onder andere uit een Encoded TDT crane arm met een Encoded 306 Remote Head. De TDT arm en 306 Head die zijn uitgerust met hoge resolutie encoders, waardoor de pan en tilt data samen met de lens data naar Egripment’s tracking interface box verstuurd wordt, deze staat weer in verbinding met de rendering machine van Prographics. De rendering machine kan hierdoor virtuele objecten plaatsen in de studio.

De setup word gebruikt om de hoogwaardige graphics in real-time te presenteren voor virtuele en augmented reality doeleinden.

Het personeel van Egripment Rentals leverde een one-stop full service van deze installatie. Inhoudelijk gaf Egripment een adviserende rol voor de netwerk configuratie, kalibratie van de arm, head en lens en ondersteuning tijdens de on-air productie.

Voorbeelden van crane bewegingen met augmented reality zijn te zien op Egripment’s YouTube channel: http://youtu.be/j3zk_jkADUA

NOS